De Gemeenschapslijst en LSH presenteren Oppositieprogramma 2022-2026

De Gemeenschapslijst en LSH presenteren Oppositieprogramma 2022-2026

'Een Realistische Koers

Het zal u niet ontgaan zijn, politiek Someren heeft roerige jaren achter de rug. Op 16 maart 2022 hebben zowel de Gemeenschapslijst als LSH een in onze ogen top verkiezingsuitslag neergezet. Desondanks is het ons niet gegeven om zitting in het College van B&W te mogen nemen. Deze teleurstelling hebben we omgezet in een ambitie om als blok van oppositiepartijen vol aan de slag te gaan voor onze kiezers.

Al vrij snel nadat we het concept Coalitie Programma zagen hebben we geconcludeerd dat dit programma inhoudelijk te ver van ons als partijen af staat waardoor we vriendelijk bedankt hebben om mee te schrijven. Om geen oppositiepartij te zijn die alleen maar roept waar het aan schort aan de zijlijn hebben we samen met de Gemeenschapslijst een Oppositieprogramma 2022-2026 opgesteld. Een oppositieprogramma waar plek is voor de actualiteit in deze zware tijden. Een oppositie programma waar plek is voor de agrarische sector en voor onze dorpskernen genaamd Een Realistische Koers.

Waar gaan we dan voor? Woningbouw en de leefbaarheid in de kleine kernen Someren-Eind, Lierop en Someren-Heide, die hevig onder druk staat, de ontwikkelingen in ons buitengebied, het centrum van Someren-Dorp dat weer moet gaan floreren en waar het ook prettig wonen moet blijven zijn de belangrijkste items. Hierin hebben we een gezamenlijk belang. Van een goede school en aandacht voor de zorg tot een bloeiend verenigingsleven. Van een vitaal platteland met perspectief voor de agrarische sector tot een bloeiend centrum en alles wat daar verder nog tussenin zit.

Daarnaast stijgt de inflatie momenteel met ongekende percentages. De energieprijzen stijgen zelfs nog veel harder en de dagelijkse boodschappen worden alsmaar duurder. Met andere woorden, de koopkracht staat flink onder druk. Het liefst hebben we dat het kabinet hierin daadkrachtig optreedt. We zien hier echter maar mondjesmaat iets van terug en dat is lang niet voldoende. Wij zijn van mening dat we ook als gemeente onze ogen open moeten houden en in deze ongekende tijden zoveel mogelijk burgers moeten redden op het moment dat het water ze aan de lippen staat. Someren is een rijke gemeente, waar we niet hoeven te kiezen tussen de verwarming of eten!

Morgen d.d. 29-09-2022 tijdens de raadsvergadering komen we hierop terug en is het oppositie programma volledig in te zien. De Gemeenschapslijst en LSH gaan Gewoon Bouwen aan Someren met Een Realistische Koers, met haalbare doelen en concrete plannen.

Fractievoorzitter Gemeenschapslijst Bart de Groot

Fractievoorzitter LSH Marco Stolwijk

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.