• Bedankt voor het stemmen!
  • Loop je ergens tegen aan? Neem contact met ons op!
  • Interesse? Bezoek dan eens onze Schaduwraad.
  • De Gemeenschapslijst, Gewoon Doen!

Brief Gemeenschapslijst en LSH over coalitievorming

Afgelopen maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen weer plaats. De uitslag is een gegeven en bij alle betrokkenen bekend. Zoals vooraf afgesproken en door iedereen ondersteund werd er een informateur aangesteld, de heer Mathijssen, die met iedere partij een aantal gesprekken ging voeren. Hieruit volgde, zoals afgesproken in het Plan van Aanpak, een advies met een voorkeursamenstelling van welke partijen samen de coalitie kunnen vormen en welke problemen daarbij overwonnen moeten worden.

Lees meer »

Gezamenlijke reactie Gemeenschapslijst en LSH op formatie

In navolging op de gemeenteraadsvergadering van donderdag 21 april willen wij door middel van deze brief het onderstaande graag met u delen. Tijdens deze raadsvergadering heeft de Gemeenschapslijst bij agendapunt 3 'mededelingen' de gemeenteraad op de hoogte gebracht van het gelopen proces, tussen de verkiezingen en 21 april, rondom het vormen van een nieuwe coalitie.

Lees meer »

Onze kandidaten #2

Stef Kornuijt is 21 jaar en woonachtig in Lierop. Hij studeert momenteel politicologie en werkt bij ’t Jagershuis en houdt van voetbal, tennissen, muziek, netflix en politiek. Wat volgens Stef belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat de gemeente er is voor de burger en niet andersom, door betere communicatie en omgang vanuit de gemeente naar de burger. Verder moet er ook extra aandacht komen voor alle aspecten van de leefbaarheid in onze kleine kernen, die voor de toekomst enorm onder druk staat.

Lees meer »

Onze kandidaten #4

Daan Velings is 25 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vriendin Pien. Hij is werkzaam als jurist bij gemeente Cranendonck en houdt van motorrijden, motorcross, gezellig met vrienden zijn en citytrips. Daan was de afgelopen vier jaar al raadslid voor onze partij en is kundig in het ruimtelijk domein en een echte vertegenwoordiger van de jongere generatie in heel Someren.

Lees meer »

Onze kandidaten #5

Jan Adriaans is 61 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw. Hij is operator fabrieksopslag en houdt ervan om hard te lopen. Jan was de afgelopen vier jaar al raadslid voor onze partij en is een echte dossier bijter. Hij heeft een grote interesse en lees vrijwel alle stukken door, van grotere dossiers tot ingekomen brieven. Wat volgens Jan belangrijk is voor Someren de komende jaren? Brede welvaart, voldoende werkgelegenheid, aandacht voor de kleine kernen en een goed sociaal leven voor iedereen.

Lees meer »

Onze kandidaten #6

Tessa Raijmakers-Vestjens, 29 jaar, getrouwd en samenwonend met haar gezin in Someren-Eind. Werkzaam als jurist in het notariaat en lid van Muziekvereniging Juliana. Daarnaast actief betrokken in diverse organisaties/besturen. Haar hobby's zijn musiceren, gezellig borrelen met vrienden en leuke dingen ondernemen met haar gezin en familie.

Lees meer »

Onze kandidaten #7

Ralf van Bommel is 38 jaar, woonachtig in Someren samen met zijn vrouw en kinderen. Hij is accountmanager en houdt van hockey, voetbal en koken en BBQ ’en. Wat voor Ralf belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat het in de gehele gemeente leefbaar blijft voor jong én oud en Someren altijd een prettige gemeente mag zijn om in te leven.

Lees meer »

Onze kandidaten #8

Marc Sanders is 46 jaar, woonachtig in Someren samen met zijn vrouw. Hij werkt als logistiek- en spare parts medewerker en is in het dagelijks leven onder andere vaak te vinden bij Fanfare St. Willibrordus, de Koepelbloazers, SV Lierop en SV Someren en Oranjeclub Lierop. Waarom Marc graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Marc is altijd al geïnteresseerd geweest in de politiek en wil bijdragen en staan voor transparante en eerlijke politiek.

Lees meer »

Onze kandidaten #9

Patricia Buis-Iven is 52 jaar, woonachtig in het buitengebied van Someren-Eind samen met haar man. Ze werkt in het dagelijks leven als integraal therapeut, jeugdzorgwerker en is daarnaast melkveehoudster. Patricia houdt ervan om motor te rijden, te breien, college-art, studeren en haar werk. Patricia is de afgelopen vier jaar raadslid geweest voor onze partij. Wat volgens Patricia belangrijk is voor Someren de komende jaren? Meer compassie en inlevingsvermogen voor elkaar, met meer begrip voor mensen die niet altijd dezelfde mening hebben.

Lees meer »