• Bedankt voor het stemmen!
  • Loop je ergens tegen aan? Neem contact met ons op!
  • Interesse? Bezoek dan eens onze Schaduwraad.
  • De Gemeenschapslijst, Gewoon Doen!

Welkom op de gloednieuwe site van de Gemeenschapslijst!

De Gemeenschapslijst is dé lokale partij in de Gemeente Someren. Kritisch, pragmatisch en constructief. Wij vertegenwoordigen álle kernen in de Gemeente Someren. Niet gebonden aan een bepaalde ideologie of landelijke partij, maar voor de beste oplossing voor onze Gemeente. Ons motto: Gewoon Doen!

Kieslijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Onze fractieleden

Het bestuur

Achterbanvergadering

Iedere maand houden wij onze goed bezochte achterbanvergaderingen, de schaduwraad. Tijdens deze schaduwraden worden er diverse onderwerpen op de commissieagenda's besproken en worden wij bijgepraat door de fractie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zelf onderwerpen of problemen aan te kaarten. Na afloop is er tevens altijd nog plek om samen een gezellig drankje te doen.

 

Sinds maart 2022 bezoeken wij met de schaduwraad niet alleen meer Someren-Eind, maar wisselen we af tussen Someren-Eind, Lierop en Someren.

Iedereen is van harte welkom om eens een keer te komen kijken en luisteren. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaris, Wilma Swinkels.

 

In 2022 ziet het schema er als volgt uit:

 

Datum Locatie
7 Juni 2022 De Einder, Someren-Eind
5 Juli 2022 De Vurherd, Lierop
13 September De Einder, Someren-Eind
18 Oktober Someren
29 November De Vurherd, Lierop

Onze kandidaten #34

Adriek de Man is 57 jaar, woonachtig in Someren-Eind met haar man en kinderen. In het dagelijks leven is ze docent wiskunde en houdt ze van hardlopen en het lezen van boeken.Wat volgens Adriek belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat mensen vooral ook zelf de leefbaarheid ondersteunen in (kleine) kernen door het ondersteunen van plaatselijke ondernemers.

Lees meer »

Onze kandidaten #35

Ingrid Kuijpers is 47 jaar, woonachtig in Someren samen met haar man en kinderen. Ze werkt als doktersassistente bij De Dokterspraktijk, voetbalt bij de dames en de veterinnen van SVSH Voetbal, ze is leidster/trainster van de M015 van SV Someren en zit ze in het bestuur van de onlangs geopende Speelotheek Tjoe-ke-tjoek.Wat volgens Ingrid belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat mensen van alle verschillende afkomsten elkaar beter leren kennen, door een deur kunnen en een echte gemeenschap vormen.

Lees meer »

Onze kandidaten #36

Maria Verrijt-Vermeulen is 76 jaar, woonachtig in Someren-Eind met haar man. Ze is inmiddels gepensioneerd en houdt zich bezig met vrijwilligerswerk en een huiskamerproject in Someren-Eind. Ze houdt ervan om bezig te zijn met potten bakken, fietsen en wandelen met de hond.Wat volgens Maria belangrijk is in Someren de komende jaren? Voortvarende en snelle woningbouw in Someren-Eind, zoals bijvoorbeeld de Goede Vaart.

Lees meer »

Onze kandidaten #37

Marijke van Mill is 32 jaar en woonachtig in Lierop samen met haar vriend, kind (1 maand oud) en oma (90 jaar oud). Haar oma woont in een mantelzorgwoning naast haar. Ze is werkzaam in het onderwijs en heeft daar verschillende functies bekleed waaronder leerkracht, intern begeleider en waarnemend directrice. Haar hobby’s zijn tennissen, shoppen, uiteten, wandelen, films kijken en leuke dingen doen samen met vrienden en familie.Marijke is al meer dan 20 jaar lid van tennisvereniging De Ren, waar ze actief bij betrokken is. Waarom Marijke graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Ze komt uit Lierop en vindt het belangrijk om iets bij te dragen aan de gemeenschap en doet dat op deze manier. Ook vindt ze het van belang dat in de kleine dorpen voorzieningen zijn, én blijven voor jong en oud.

Lees meer »

Onze kandidaten #38

Frank van den Boomen is 34 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw Marly en zoon Raf. Hij is bedrijfsadviseur bij van Gennip Schrieks in Someren en houdt van voetballen bij SSE en in de zaal, carnaval vieren op de Plattevonder en leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.Waarom Frank graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Om bij te dragen aan je eigen leefomgeving en daar zelf dan ook invloed op te hebben door je ervoor in te zetten. Ik vind de leefbaarheid voor jong en oud van de gemeente Someren en zeker ook in de kernen belangrijk. Met name op het gebied van woningaanbod, verenigingsleven, voorzieningen en bedrijvigheid.

Lees meer »

Onze kandidaten #39

Michael Thijs is 44 jaar en woonachtig in Someren. Hij is accountmanager Sport en Entertainment bij ABN Amro Bank en houdt van voetbal, waar hij als trainer in het verleden actief was voor SV Lierop, op dit moment bij ELI en volgend seizoen voor de groep staat als hoofdcoach bij SSE. Verder houdt hij van golfen en doet hij graag leuke dingen met vrienden en familie.Wat volgens Michael belangrijk is in Someren de komende jaren? Dat het weer wat rustiger in de politiek wordt en er weer constructief samengewerkt kan worden.

Lees meer »

Onze kandidaten #40

Nico van de Broek is 72 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw. Hij is inmiddels gepensioneerd en nog altijd actief als bestuurslid en vrijwilliger bij Zonnebloem en als voorzitter van de KBO in Someren-Eind. Hij houdt ervan om mensen te helpen door ze naar hun zorgboerderij te rijden, te helpen als automaatje of een stukje te wandelen met bewoners van Eegelshoeve of Sonnehove.Wat volgens Nico belangrijk is in Someren komende jaren? Woningbouw van levensbestendige woningen voor senioren en de voorzieningen voor ouderen in Someren-Eind in stand houden.

Lees meer »

Onze kandidaten #41

John Smits is 57 jaar, woonachtig in Lierop samen met zijn vrouw. In het dagelijks leven is hij verkoper en houdt hij van motorracen op het circuit, motorrijden, skiën, golven, wandelen, schieten bij het gilde en op kleiduiven, boeren, klussen en BBQ ‘en.Wat volgens John belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat de kerkdorpen leefbaar blijven voor jong én oud en het tegengaan van zwerfafval.

Lees meer »

Onze kandidaten #42

Anja van Meijl-Hurkmans is 55 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met haar man Frank en kinderen. Ze is administratief medewerkster bij Adviesbureau Van Meijl-Verhaegh en is verder actief als zangeres bij partyband Klik, lid van de EVA en paardensportvereniging Someren-Eind, als secretariaat van buurtvereniging ’t Hoefke en als redactielid van Samen ’t Eind.

Lees meer »

CPO-projecten

Benieuwd wat CPO is?Er is de laatste tijd veel te doen geweest over CPO-projecten. Begin deze eeuw ontstonden er CPO-projecten. Samen met een groep toekomstige buren, in eigen beheer woningen bouwen. Waarin de groep gezamenlijk keuzes maakt voor bijvoorbeeld een architect, constructeur etc.. Het voordeel zit hem dan vooral in de schaalvergroting: Het is voor de prijs van een aannemer veel interessanter om bijvoorbeeld twintig woningen te bouwen in plaats van twintig keer een woning

Lees meer »

Onze kandidaten #43

Heidy Couwenberg is 43 jaar, woonachtig in Someren samen met haar vriend en zoon. In het dagelijks leven doet ze vrijwilligerswerk voor onder andere Onis. Verder is ze graag creatief bezig, houdt van lezen, bezoekt regelmatig festivals en vindt het fijn om met de hond te wandelen. Ook is ze al een aantal jaar actief bij de knutselgroep van bouwdorp en is ze lid van wijkraad Waterdael.

Lees meer »

Onze kandidaten #44

Noud Peeters is 67 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw. Hij is gepensioneerd en houdt van motoren, is regelmatig te vinden bij Koffie, Kletsen en Klassiekers in Someren-Eind en is graag bezig met vogels. Wat volgens Noud belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat (lokale) winkels bestaansrecht blijven hebben en dus kunnen blijven bestaan.

Lees meer »