• Bedankt voor het stemmen!
  • Loop je ergens tegen aan? Neem contact met ons op!
  • Interesse? Bezoek dan eens onze Schaduwraad.
  • De Gemeenschapslijst, Gewoon Doen!

Welkom op de gloednieuwe site van de Gemeenschapslijst!

De Gemeenschapslijst is dé lokale partij in de Gemeente Someren. Kritisch, pragmatisch en constructief. Wij vertegenwoordigen álle kernen in de Gemeente Someren. Niet gebonden aan een bepaalde ideologie of landelijke partij, maar voor de beste oplossing voor onze Gemeente. Ons motto: Gewoon Doen!

Kieslijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Onze fractieleden

Het bestuur

Achterbanvergadering

Iedere maand houden wij onze goed bezochte achterbanvergaderingen, de schaduwraad. Tijdens deze schaduwraden worden er diverse onderwerpen op de commissieagenda's besproken en worden wij bijgepraat door de fractie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zelf onderwerpen of problemen aan te kaarten. Na afloop is er tevens altijd nog plek om samen een gezellig drankje te doen.

 

Sinds maart 2022 bezoeken wij met de schaduwraad niet alleen meer Someren-Eind, maar wisselen we af tussen Someren-Eind, Lierop en Someren.

Iedereen is van harte welkom om eens een keer te komen kijken en luisteren. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaris, Wilma Swinkels.

 

In 2022 ziet het schema er als volgt uit:

 

Datum Locatie
7 Juni 2022 De Einder, Someren-Eind
5 Juli 2022 De Vurherd, Lierop
13 September De Einder, Someren-Eind
18 Oktober Someren
29 November De Vurherd, Lierop

Onze kandidaten #45

Hans van de Ven is 58 jaar, woonachtig in Someren samen met zijn vrouw. Hij is chauffeur en doet in zijn vrije tijd graag dingen met zijn hond, zoals wandelen bijvoorbeeld. Wat volgens Hans belangrijk is voor Someren de komende jaren? Woningbouw in alle kernen en het voeren van eerlijke en transparante politiek.

Lees meer »

Onze kandidaten #46

Jan Briels is 66 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw. Hij is inmiddels gepensioneerd en was jarenlang economie en gym docent. In zijn vrije tijd doet hij graag aan tuinieren, voetballen, tennissen en hardlopen.

Lees meer »

Onze kandidaten #47

Albert Kruijf is 50 jaar, woonachtig in Someren samen met zijn vrouw en kinderen. Hij is vestigingsmanager en mantelzorger voor een familielid en iemand met een beperking en houdt er in zijn vrije tijd van om te lezen, uit eten te gaan en vakantie te vieren.

Lees meer »

Onze kandidaten #48

Riky Lammers-Tomassen is 63 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met haar man. Ze is gerechtsdeurwaarder en houdt zich in haar vrije tijd graag bezig met toneel, of gaat graag wandelen, fietsen of lezen.

Lees meer »

Onze kandidaten #49

Maurits Leesberg is 52 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw en kinderen. Hij is ondernemer op gebied van bouwprojectmanagement en houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met diverse bestuursfuncties waaronder de pastorie in Someren-Eind en Rotary Deurne/Asten/Someren Daarnaast fan van formule 1, lezen en het nuttigen van een wijntje in combinatie met BBQ.

Lees meer »

Onze kandidaten #50

Wilma Swinkels-de Leeuw is 56 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met haar man en kinderen. Ze is coördinator front-office in Bibliotheek Helmond-Peel en houdt van lezen, wandelen en vakantie.

Lees meer »

De Gemeenschapslijst presenteert kieslijst

De Gemeenschapslijst presenteert haar volledige kieslijst, waarmee zij mee gaan doen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Nadat Bart de Groot in november als lijsttrekker werd gekozen, werden in december op de schaduwraad de verkiesbare plekken vastgesteld. Nu komt de partij met de volledige lijst, die in totaal 50 namen uit alle hoeken van de gemeente Someren telt. Lijsttrekker Bart de Groot heeft samen met het bestuur en betrokkenen binnen de partij hard gewerkt om een diverse lijst samen te stellen. En dat is gelukt! Er is een goede balans tussen mannen en vrouwen, jong en oud, inwoners binnen de kom en bewoners van het buitengebied, uit alle kernen. Een lijst waarop vrijwel alle groepen binnen de Somerense samenleving vertegenwoordigd zijn en daardoor een stem hebben! Op de lijst is plek voor jonge mensen, met frisse ideeën die de jongere generaties een stem geven. Natuurlijk is er ook plek voor ouderen, die de steeds groter wordende groep in onze samenleving vertegenwoordigen. Een mix van enthousiaste nieuwkomers en gerespecteerde levenservaring. Maar bovenal allemaal mensen die diepgeworteld zijn in de vele verenigingen, stichtingen en initiatieven die de gemeente rijk is. Er is een goede verdeling van inwoners van binnen de kom en bewoners van het buitengebied, met ondernemers en agrarische ondernemers die allemaal een plekje hebben op de lijst. Zodoende wordt de gehele Somerense bevolking vertegenwoordigd. Daarnaast zijn voor het eerst in de historie alle kernen op de kieslijst van de Gemeenschapslijst vertegenwoordigd! De Gemeenschapslijst is dé lokale partij voor álle kernen en wil dat graag uitdragen. Met liefst tien inwoners uit Lierop, dertien uit Someren, zesentwintig uit Someren-Eind en ook één kandidaat uit Someren-Heide hebben alle kernen in de gemeente Someren een plaats op de kieslijst gekregen. Een trend die de partij ook de komende jaren graag hoopt door te zetten. Met deze sterke en frisse lijst gaat de Gemeenschapslijst vol vertrouwen en goede moed richting de verkiezingen, met als doel alle inwoners van de gemeente Someren en hun belangen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Tot aan de verkiezingen zal de Gemeenschapslijst via haar officiële kanalen iedere dag een kandidaat van de lijst aan u voorstellen, terugtellend vanaf 50. Met deze vijftig namen gaat de Gemeenschapslijst er tegenaan onder het motto: Gewoon Doen! ‘’Al zestig jaar, goed voor mekaar’’ Volg de Gemeenschapslijst op Facebook en Instagram (@degemeenschapslijst), ga naar www.gemeenschapslijst-someren.nl of schrijf je via info@gemeenschaplijst-Someren.nl in voor de schaduwraad om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »