• Bedankt voor het stemmen!
  • Loop je ergens tegen aan? Neem contact met ons op!
  • Interesse? Bezoek dan eens onze Schaduwraad.
  • De Gemeenschapslijst, Gewoon Doen!

Welkom op de gloednieuwe site van de Gemeenschapslijst!

De Gemeenschapslijst is dé lokale partij in de Gemeente Someren. Kritisch, pragmatisch en constructief. Wij vertegenwoordigen álle kernen in de Gemeente Someren. Niet gebonden aan een bepaalde ideologie of landelijke partij, maar voor de beste oplossing voor onze Gemeente. Ons motto: Gewoon Doen!

Kieslijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Onze fractieleden

Het bestuur

Achterbanvergadering

Iedere maand houden wij onze goed bezochte achterbanvergaderingen, de schaduwraad. Tijdens deze schaduwraden worden er diverse onderwerpen op de commissieagenda's besproken en worden wij bijgepraat door de fractie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zelf onderwerpen of problemen aan te kaarten. Na afloop is er tevens altijd nog plek om samen een gezellig drankje te doen.

 

Sinds maart 2022 bezoeken wij met de schaduwraad niet alleen meer Someren-Eind, maar wisselen we af tussen Someren-Eind, Lierop en Someren.

Iedereen is van harte welkom om eens een keer te komen kijken en luisteren. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaris, Wilma Swinkels.

 

In 2022 ziet het schema er als volgt uit:

 

Datum Locatie
7 Juni 2022 De Einder, Someren-Eind
5 Juli 2022 De Vurherd, Lierop
13 September De Einder, Someren-Eind
18 Oktober Someren
29 November De Vurherd, Lierop

Onze kandidaten #22

Tonny van Gemert-Kuijpers is 53 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met Jos. Ze is zorg assistent op Eegelshoeve. Verder is ze actief als bestuurslid bij speeltuin prinses Irene en voorzitter van vrouwenvereniging EVA. Vrije tijd wordt gevuld met uitjes met vrienden, lekker eten en ze houdt van carnaval vieren en kijken naar de formule 1.Wat volgens Tonny belangrijk is voor Someren de komende jaren? Het bouwen van betaalbare (starters)woningen in Someren Eind.

Lees meer »

Onze kandidaten #23

Céleste Hellendoorn is 28 jaar, woonachtig in Someren samen met haar moeder. Ze is online marketeer en houdt ervan om te dansen, reizen en leuke dingen te doen met vrienden. Daarnaast vindt ze het interessant om te lezen over e-commerce.Wat volgens Céleste belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat er door de gemeente en de gemeenschap rekening gehouden wordt met ondernemers omdat zij in de coronatijd extra hard geraakt zijn door met zijn allen bij te dragen aan groei in de sectoren.

Lees meer »

Onze kandidaten #24

Giel Toonders is 34 jaar, woonachtig in Someren-Eind. Hij is ondernemer en eigenaar van Bogaart Tuinmeubelen in Someren-Heide en is in zijn vrije tijd graag bezig metgamen, bbq'en en op vakantie gaan.Waarom Giel graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Omdat het een partij is waarin hij het volste vertrouwen heeft dat ze doen wat goed is voor Someren en haar inwoners.

Lees meer »

Onze kandidaten #25

Robin Verstappen is 27 jaar, woonachtig in Lierop samen met haar vriend. Ze is consultant bouwkunde bij Voort en voetbalt graag bij SV Lierop, waar ze ook actief is in het feest comité en in de organisatie van het jubileumjaar.Wat volgens Robin belangrijk is in Someren de komende jaren? Betaalbare starterswoningen in de kleine kernen waar ook de inwoners van die kernen sneller voor in aanmerking komen en daarnaast aandacht voor levensbestendig wonen in de kernen. Belangrijk is het ook om de leefbaarheid in de dorpen in stand te blijven houden met betrekking tot de horeca en evenementen.

Lees meer »

Onze kandidaten #26

Jack van Leuken is 62 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw. In het dagelijks leven is hij ambtenaar bij de gemeente Peel en Maas en houdt hij van fotografie en voetbal en is hij actief bij SSE en een van de oud-prinsen van de Platte Vonder. Jack is al veertig jaar betrokken bij de Gemeenschapslijst.Wat volgens deze partijveteraan belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat de kleine kernen een upgrade krijgen op het gebied van woningbouw en leefbaarheid.

Lees meer »

Onze kandidaten #27

Marloes van den Berg is 24 jaar, woonachtig in Someren samen met haar vriend. Ze is schoonheidsspecialiste, pedicure en eigenaresse van Mooi bij Marloes in Someren. Ze houdt van werken, wijnen met vriendinnen en winkelen.Wat volgens Marloes belangrijk is in Someren de komende jaren? Een fatsoenlijk, compacter en gezellig dorpscentrum dat beter ingericht is op de toekomst.

Lees meer »

Onze kandidaten #28

Jan Altena is 59 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vrouw en nog een aantal van zijn kinderen. Hij is accountmanager varkenshouderij bij Voergroep Zuid en houdt er naast wielrennen van om tijd door te brengen met zijn (klein) kinderen.Waarom Jan graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Om de agrarische sector in de gemeente Someren te vertegenwoordigen, zodat er met meer respect gepraat wordt, met en over de agrarische gezinnen.

Lees meer »

Onze kandidaten #29

Ton van Schalen is 76 jaar, woonachtig in Lierop samen met zijn vrouw. Hij is gepensioneerd maar houdt zich in het dagelijks leven bezig met vrijwilligerswerk rondom de Koepelkerk in Lierop, zo is hij onder andere begraafplaatsbeheerder samen met Toon van de Ven en is hij bestuurslid van de vrienden van de Koepelkerk.Verder houdt hij ervan om muziek te maken bij de trekzakken, is hij commissaris bij fanfare St. Willibrordus, en houdt hij ervan om te reizen en van skiën. Wat is volgens Ton belangrijk in Someren de komende jaren? Minder verkeerdrukte in de kernen en een betere verkeersdoorstroming in en rondom Lierop om drukte ook daar tegen te gaan.

Lees meer »

Onze kandidaten #30

Roel Smits is 22 jaar, woonachtig in het buitengebied van Someren-Heide. Hij is kippenboer en heeft een eigen pluimveehouderij en is daarnaast zwemleraar en boks instructeur. Hij houdt van voetballen, fitnessen en op stap gaan.Waarom Roel graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Om jonge, beginnende agrarische ondernemers een stem te geven zodat ook zij gehoord worden en om hen vooruit te helpen en te steunen.

Lees meer »

Onze kandidaten #31

Toos Claessens is 60 jaar, woonachtig in Someren samen met haar partner Ton Bennenbroek. Ze is receptioniste bij Z.O.N.-arbeidsvoorziening in Asten-Heusden en houdt van wandelen, muziek luisteren en tijd spenderen met haar kinderen en kleinkind.Wat volgens Toos belangrijk is in Someren de komende jaren? Aandacht voor cultuur en activiteiten in de Ruchte en gelijkheid in de samenleving.

Lees meer »

Onze kandidaten #32

Simon van de Moosdijk is woonachtig in Someren-Eind samen met zijn ouders. In het dagelijks leven werkt hij en is hij graag met muziek bezig. Simon is de jongste kandidaat op onze kieslijst.Wat maakt dat hij graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Om de jeugd ook een stem te geven in de gemeente, zodat álle mensen met tevredenheid in Someren wonen.

Lees meer »

Onze kandidaten #33

Eline van Lieshout-Schoolmeesters is 30 jaar, woonachtig in Lierop samen met haar man. In het dagelijks leven werkt ze voor Tante Elien ambulant begeleiding en doet ze graag leuke dingen met vriendinnen, zoals het bezoeken van festivals in de omgeving.Waarom Eline graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Omdat ze de standpunten ondersteunt en de partij tegelijkertijd een lokale partij voor héél Someren is, niet enkel voor Someren-Eind.

Lees meer »