• Bedankt voor het stemmen!
  • Loop je ergens tegen aan? Neem contact met ons op!
  • Interesse? Bezoek dan eens onze Schaduwraad.
  • De Gemeenschapslijst, Gewoon Doen!

Welkom op de gloednieuwe site van de Gemeenschapslijst!

De Gemeenschapslijst is dé lokale partij in de Gemeente Someren. Kritisch, pragmatisch en constructief. Wij vertegenwoordigen álle kernen in de Gemeente Someren. Niet gebonden aan een bepaalde ideologie of landelijke partij, maar voor de beste oplossing voor onze Gemeente. Ons motto: Gewoon Doen!

Kieslijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Onze fractieleden

Het bestuur

Achterbanvergadering

Iedere maand houden wij onze goed bezochte achterbanvergaderingen, de schaduwraad. Tijdens deze schaduwraden worden er diverse onderwerpen op de commissieagenda's besproken en worden wij bijgepraat door de fractie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zelf onderwerpen of problemen aan te kaarten. Na afloop is er tevens altijd nog plek om samen een gezellig drankje te doen.

 

Sinds maart 2022 bezoeken wij met de schaduwraad niet alleen meer Someren-Eind, maar wisselen we af tussen Someren-Eind, Lierop en Someren.

Iedereen is van harte welkom om eens een keer te komen kijken en luisteren. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaris, Wilma Swinkels.

 

In 2022 ziet het schema er als volgt uit:

 

Datum Locatie
7 Juni 2022 De Einder, Someren-Eind
5 Juli 2022 De Vurherd, Lierop
13 September De Einder, Someren-Eind
18 Oktober Someren
29 November De Vurherd, Lierop

Onze kandidaten #10

Guido Schoolmeesters is 59 jaar, woonachtig in Someren-Eind met zijn vrouw Anja. In het dagelijks leven werkt hij als ZZP’er in het Advies- en Interimmanagement en houdt hij zich graag bezig met de politiek. Ook gaat hij graag mountainbiken.Wat volgens Guido belangrijk is voor Someren de komende jaren? Dat er weer werk verzet wordt met voldoende ambtenaren die zich veilig en prettig voelen en dat de wachttijden teruggebracht worden, zodat de gemeente goed bereikbaar is voor eenieder.Waarom Guido graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? “Ik ben er trots op dat ik vanaf 1994 u als raadslid en wethouder heb mogen vertegenwoordigen. Helaas is dit vorig jaar volledig ten onrechte tot een eind gekomen. Graag wil ik u vragen om mij te steunen bij de komende verkiezingen zodat ik u weer kan vertegenwoordigen op mijn eigen betrokken wijze.”

Lees meer »

Onze kandidaten #11

Paul Sanders is 46 jaar oud, woonachtig in Lierop samen met zijn vriendin. Hij werkt als servicecoördinator werkplaats en is verder in het dagelijks leven vaak te vinden bij Fanfare St. Willibrodus, de Koepelbloazers, SV Lierop, het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën en houdt verder van koken en BBQ ‘en.Wat volgens Paul belangrijk is voor Someren de komende jaren? Leefbaarheid in de kleine kernen door o.a. betere huisvesting voor ouderen en jongeren en de communicatie vanuit de gemeente naar de burgerer.

Lees meer »

Onze kandidaten #12

Jos Feijen is 65 jaar, woonachtig in Someren samen met zijn partner. Hij is docent speciale taken en houdt ervan om te lezen en op z’n racefiets te rijden. Jos is de afgelopen acht jaar raadslid geweest voor onze partij en was tevens voorzitter van de commissie Ruimte.Waarom Jos weer graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? De openheid en ruimte die er binnen de partij is om dingen in te kunnen brengen en het directe contact met de burger.

Lees meer »

Onze kandidaten #13

Guus Berkers is 32 jaar, woonachtig in Lierop samen met zijn vriendin. Hij is junior accountmanager en in Lierop actief binnen onder andere SV Lierop, CV De Kaauw Voetjes en OJC Nirwana.Wat volgens Guus belangrijk is in Someren de komende jaren? Dat de jeugd (betaalbaar) kan blijven wonen in de dorpen en zodoende de leefbaarheid ook voor in de toekomst kunnen waarborgen.

Lees meer »

Onze kandidaten #14

Sjef Wijnen is 50 jaar, woonachtig in Someren-Eind samenwonend met Rianne en zijn zoon Jelle. Hij is Manager Operations bij Strukton (binnenkort SPIE). Zijn hobby is: Muziek. Hij is actief bij Muziekvereniging Juliana als muzikant en bestuurslid, speelt trompet en houdt verder van tennissen en wielrennen. Daarnaast is Sjef actief bij carnavalsvereniging de Platte Vonder, waar hij komend jaar als Prins Sjef I de polonaise aan zal voeren.Wat volgens Sjef belangrijk is voor Someren komende jaren? Dat starters en jonge zij-instromers nog meer de kans gaan krijgen zich te vestigen in de kleine kernen, zodat jonge gezinnen bij kunnen blijven dragen aan de leefbaarheid van het dorp en met name de verenigingen.

Lees meer »

Onze kandidaten #15

Anna Karkut is 44 jaar, woonachtig in Someren samen met haar dochter Zofia. Ze werkt als recruiter/ planner in een uitzendbureau waar ze verantwoordelijkheid is voor de perfecte mach tussen werknemer en werkgever. Ze is ook vrijwilligster bij Stichting Barka dat een alternatief hulpverleningssysteem is in Nederland voor Poolse mensen uit sociaal verwaarloosde groepen samenbrengt, zodat ze hun eigen identiteit kunnen heropbouwen. Anna houdt van wandelen, ze danst ook de Argentijnse tango. Daarnaast houdt ze van schilderen en lezen.Ze draagt graag bij aan de ondersteuning van de Poolse leefeenheid en is daarmee sociaal betrokken.Waarom Anna graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Om aandacht te vragen voor de Poolse mensen, ze wil dat ze zich betrokken voelen in de Nederlandse/Somerense samenleving en ook hen van een stem in de Somerense politiek te kunnen voorzien.

Lees meer »

Onze kandidaten #16

Marion Maas is 36 jaar, woonachtig in het buitengebied van Someren-Eind, samen met haar man Ruud en zoons Guus en Stef. In het dagelijks leven werkt Marion als logopedist in de gehandicaptenzorg en houdt ze van wandelen en (live) muziek.Wat volgens haar belangrijk is in Someren de komende jaren? Zorgvuldigheid in de processen rondom het opzetten van duurzame energiebronnen in de gemeente, zoals nu in het bijzonder geldt voor Windmolenpark de Diepenhoek waar kritisch naar moet worden gekeken en zorgvuldig met de omgeving moet worden overlegd.

Lees meer »

Onze kandidaten #17

Riky Peeters-van der Schouw is 73 jaar, woonachtig in Lierop samen met haar man. Ze is inmiddels gepensioneerd en houdt zich in het dagelijks leven bezig met zaken die Lierop aangaan, bijvoorbeeld als vaste bezoeker van het dorpsoverleg. Verder houdt ze van Jeu de Boules, zwemmen, fietsen, wandelen en koken.Wat volgens Riky belangrijk is voor Someren de komende jaren? De bouw van levensbestendige (senioren) woningen, het behoud van de buurtsuper en de terugkeer van de huisartsenpraktijk in Lierop

Lees meer »

Onze kandidaten #18

José Kluijtmans-Verdonschot is 50 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met haar man en kinderen. Ze is uitkeringsdeskundige en pedicure en is in haar vrije tijd graag bezig met toneel, lezen, de scouting, jeugdvakantiewerk en actief als bestuurslid van handboogvereniging Oude Roem.Wat volgens José belangrijk is voor Someren de komende jaren? Kwalitatief goed onderwijs met genoeg docenten en zonder overvolle klassen.

Lees meer »

Onze kandidaten #19

Wiljan Raijmakers is 59 jaar, woonachtig in Someren samen met zijn vrouw en kinderen. Hij is woonadviseur bij een woningbouwvereniging en actief bij SV Someren. Naast voetbal houdt hij van wandelen, skiën en vakantie vieren.Wat volgens Wiljan belangrijk is voor Someren de komende jaren? Hij zit vanuit zijn positie als woonadviseur dicht op de woningbouw en ziet hierin dus ook het belangrijkste thema, met daarnaast ook aandacht voor een transparante bestuurscultuur.

Lees meer »

Onze kandidaten #20

Michiel Vereijken is 29 jaar, woonachtig in Someren-Eind samen met zijn vriendin. Hij is Milk Systems & Servicespecialist bij Royal Friesland Campina. Daarnaast is hij bestuurslid bij CV de Plattevonder en voetbalt hij bij SVSH. Hij houdt ervan om lekker te eten, te koken en om met vrienden wat te ondernemen.Waarom Michiel graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Hij wil graag voor jong en oud iets bijdragen voor de gemeenschap en zorgen dat Someren een leuke en gezellige gemeente blijft om in te wonen.

Lees meer »

Onze kandidaten #21

Stefan Adriaans is 46 jaar, woonachtig in het buitengebied van Lierop. In het dagelijks leven is hij programmeur en actief bij MAC Lierop en is hij actief bij VC de Krum in Asten.Waarom Stefan graag op de kieslijst van de Gemeenschapslijst wil staan? Hij wil graag iets bijdragen aan een partij die zich in alle kernen inzet voor de gemeenschap.

Lees meer »